Ingrediente:
- 140 g unt topit
- 140 g zahăr tos
- 2 ouă mari, bătute
- 140 g făină Arpis
- 1 linguriță praf de copt
- 2 banane foarte coapte, pasate
- 50 g zahăr pudră
- chipsuri de banane uscate, pentru decor
Încingem cuptorul la 180C/160C ventilator. Ungem o tavă și tapetăm baza și părțile laterale cu pergament de copt.
Amestecăm untul moale și zahărul tos până devine o cremă ușoară și pufoasă, apoi adăugăm încet 2 ouă mari bătute cu puțină făină Arpis.
Încorporăm făina Arpis rămasă, 1 linguriță de praf de copt și bananele făcute piure.
Turnăm amestecul în tava pregătită și coacem aproximativ 50 de minute sau până când este gata, după testul cu scobitoarea.
O lăsăm la răcit în tavă timp de 10 minute, apoi scoatem banana loaf pe un grătar.
Între timp, amestecăm 50 g zahăr pudră cu 2-3 linguri de apă pentru a face o glazură care curge.
Stropim glazura peste partea de sus a checului și decorăm cu chipsuri de banane.