Apreciat de noi: Mămăligă cremoasă cu tocăniță de hribi

A p r e c i a t d e n o i : M ă m ă l i g ă c r e m o a s ă c u t o c ă n i ț ă d e h r i b i

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Ingrediente: 

  • Pentru tocănița de ciuperci: 
  • 1 kg hribi
  • 300 g  bacon cuburi
  • 2-3 cepe
  • 400 ml smântână de gătit
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • puțin chilli
  • 300 g bacon feliat subțire
  • 300 g parmezan
  • 1 fir de praz
  • Pentru mămăliga cremoasă: 
  • 1200 ml apă
  • 400 g mălai Arpis
  • 50 g unt
  • 50 g parmezan
  • sare

Punem la rumenit în puțin ulei cuburile de bacon. Se transferă în alt vas, iar în locul lor se adaugă ciupercile feliate și ceapa tocată julienne.

Lăsăm ciupercile cu ceapa la prăjit până se evaporă lichidul lăsat de ciuperci, apoi adăugăm  condimentele și smântâna. La final, adăugăm și cuburile de bacon.

Pentru a prepara o mămăligă cremoasă, fierbem apa, adăugăm sarea, apoi mălaiul în ploaie. Amestecăm până fierbe mălaiul, iar la final adăugăm untul și parmezanul răzuit.