|
|
|
»
Stiri » 42 de retete traditionale romanesti si 20 de pensiuni

42 de retete traditionale romanesti si 20 de pensiuni

Peste 1500 de articole si stiri despre retetele traditionale romanesti au fost publicate in perioada 1 februarie - decembrie 2013, in cadrul primei editii a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti”, derulat de agentia Russenart Communications in parteneriat cu brandul premium Arpis.
 
In cadrul programului de educatie culinara, 42 de retete vechi au fost obtinute de la pensiuni si bloggeri culinari din cele 9 regiuni istorice ale Romaniei: Bucovina, Dobrogea, Banat, Crisana, Maramures, Moldova, Muntenia, Transilvania si Oltenia. Fiecare reteta traditionala a fost preparata in cadrul restaurantelor partenere si promovata prin intermediul celor 53 de parteneri media ai programului.
 
In urma celor 42 de campanii de presa transmise in perioada februarie – decembrie 2013, peste 3 milioane de persoane au primit informatii despre proiect si retetele traditionale romanesti. 20 de pensiuni care ofera produse traditionale au fost promovate gratuit pe durata programului de educatie culinara.
 
In 2013, pe durata celor 11 luni ale proiectului, ne-am straduit sa identificam si sa promovam retete traditionale romanesti cat mai interesante. Cei peste 50 de parteneri media ai proiectului ne-au sprijinit in acest demers astfel ca am ajuns la o acoperire media importanta. Prin intermediul restaurantelor partenere, cititorii si participantii la evenimentele periodice au avut posibilitatea de a testa cele mai interesante retete. Pentru a veni in sprijinul agroturismului, am promovat in mod gratuit fiecare pensiune ce a demonstrat ca sprijina traditiile culinare romanesti prin retetele traditionale vechi pe care le pune la dispozitia clientilor. In 2014 continuam programul de educatie culinara...A doua editie se va desfasura sub forma unei caravane in cadrul careia vom vizita alte pensiuni din toate zonele tarii, pentru a descoperi si promova retete traditionale vechi, mai putin cunoscute”, a declarat Larisa Toader, Managing Director Russenart Communications.
 
”Anul 2013 a fost unul plin de evenimente si proiecte de succes. Suntem mandri ca am fost promotori si parteneri principali ai campaniei “Descopera traditiile culinare romanesti!” care s-a desfasurat pe parcursul anului. Am descoperit retete traditionale din toate zonele tarii, fiecare avand cate ceva specific. Ne-a facut placere sa participam si sa sustinem aceasta campanie de educatie culinara prin care am incercat sa punem in valoare adevarata bucatarie romaneasca”, a declarat Lucian Manta, Marketing Manager Sam Mills Distribution.  
 
Programul de educatie culinara a fost sprijinit de mai multi fotografi si cameramani, care au realizat fotografiile si filmele de promovare a retetelor.
 
Partener principal
In 2013, derularea activitatilor din cadrul programului de educatie culinara ”Descopera traditiile culinare romanesti!” s-a realizat cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei etc.