|
|
|
»
Retete » Wild Dragon

Wild Dragon

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.
 
Reteta japoneza Wild Dragon a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa si Centrul Vechi.
 
Ingrediente pentru 3 creveti tempura:
  • 3 Creveti proaspeti
  • Faina Arpis
  • 1 galbenus de ou
  • Ulei Arpis pentru prajit
  • Sare
  • Piper
  • Apa
 
Ingrediente Wild Dragon:
  • Somon
  • Ton
  • Peste alb
  • Creveti tempura
  • Crab stick
  • Alge
  • Castraveti taiati fasii
 
Mod de preparare creveti cu tempura :

Se spala crevetii bine si se curata.
 
Se pregateste un amestec din condimente asiatice tempura, putina faina Arpis, 1 galbenus de ou, putina apa, sare si piper dupa gust. Textura amestecului trebuie sa fie usoara, ca aluatul de clatite.
 
Fiecare crevete se trece prin amestec si se prajeste in ulei Arpis.
 
Mod de preparare Wild Dragon:

Se pregateste orezul de sushi.
 
Peste orezul de sushi se intind foile de alga si se pun crevetii tempura, crab stick si castraveti, apoi se formeaza o rulada, cu orezul in exterior.
 
Pe ”rulada” creata se pune somon, ton, peste alb, creveti, bucati de crab stick, apoi se va impacheta bine pentru a nu se dezmembra si se va taia in 10 bucati.
 
Se va aseza pe o farfurie ornata cu icre de peste zburator, maioneza si salata.
 
Mod de servire:

Se serveste cu wassabi, ghimbir si sos de soia.