|
|
|
»
Retete » Varza cu taitei de casa

Varza cu taitei de casa

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” de  Arpis si agentia de relatii publice, Russenart Communications si este preluata din retetarul “Retetele bunicului”, redactat de Adrian Buzoianu, pe www.chefbuzu.com.

Ingrediente

Faina alba Arpis          1 kg
Oua                                    4 buc
Varza alba dulce           2,5 kg
Untura                              250 g
Piper                           
Sare                            

Preparare:

Din faina alba, oua, apa si sare se pregateste coca de taitei, care apoi se intinde in foi, se lasa sa se zvinte, se ruleaza sul si se taie in fasii subtiri de 1 cm latime. Taiteii se cern si se fierb in apa clocotita cu sare pentru circa 20 minute. Apoi se racesc in apa rece si se strecoara bine.
 
Varza se toaca marunt, se sareaza, se freaca bine, se stoarce si se caleste in untura incinsa.
 
Dupa ce varza se caleste se adauga taiteii, piperul si se asezoneaza dupa gust.
Preparatul se serveste cald.