|
|
|
»
Retete » Ton Tataki cu piure de brocoli

Ton Tataki cu piure de brocoli

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul Il Corso.
 
Reteta italiana a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str.Alexandru Constantinescu nr. 1, Bucuresti, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).
 
Ingrediente pentru prepararea tonului:
  • 200 g ton rosu shasimi
  • 10 g cuisoare
  • 10 g piper negru
  • 50 ml ulei de masline Arpis
  • Sare – dupa gust
 
Ingrediente pentru piure:
  • 60 g cartofi
  • 120 g broccoli
  • 20 g unt
  • 20 ml lapte
  • Sare – dupa gust
  • Piper – dupa gust
 
Mod de preparare ton tataki :
Cuisoarele si piperul se piseaza.
Tonul se trece prin amestecul de condimente si se pune la sotat pe toate partile, pana capata o crusta aramie, intr-o tigaie cu ulei Arpis incins.
 
La sfarsit tonul se taie in 6 – 7 felii egale.
 
Mod de preparare piure brocoli :
Cartofii si brocoli se fierb separat.
 
Dupa fierbere se lasa la scurs si se amesteca cu mixerul, impreuna cu untul si laptele, pana cand se obtine o pasta omogena.
 
Se adauga sare si piper dupa gust.