|
|
|
»
Retete » Tocinei

Tocinei

Reteta “Tocinei” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” de Arpis si agentia de relatii publice, Russenart Communications si este primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, Judetul Suceava (Bucovina).

Ingrediente:

2 kg de cartofi
lingura de sare
piper
2 oua
o lingura de faina alba Arpis
un pumn de branza de burduf
untura de porc
smantana


Preparare:

Se curata cartofii si se rad pe razatoarea mica (trebuie sa devina o pasta).
Se amesteca bine cu faina alba, ouale, sare si piper. Se amesteca apoi cu branza.
Se toarna pasta intr-o tava unsa cu untura de porc (de preferinta cu gust de afumatura) si se da la cuptor la foc mijlociu. Se lasa acolo pana capata o coaja maronie-aurie.
Se scoate, se unge pe deasupra cu cateva linguri de smantana, se taie si se serveste cat e cald.