|
|
|
»
Retete » Tochitura ardeleneasca

Tochitura ardeleneasca

Reteta Tochitura ardeleneasca” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Reteta  a fost primita de la Castelul Printul Vanator si Dracula, Turda, Jud. Cluj (Ardeal), a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului).

Ingrediente
  • ceafa de porc               230 gr
  • ulei Arpis                       150 gr
  • usturoi                                3 gr
  • faina de malai Arpis    140 gr
  • branza de burduf            50 gr
  • boia de ardei dulce
  • ou      
  • sare, piper
Ceafa de porc condimentata cu sare si piper se taie bucatele, se caleste bine în uleiul pentru prajit Arpis, încins pana cand scade bine, se adauga la final usturoi, boia si se trage de-o parte.
Din faina de porumb Arpis se face o mamaliguta buna, pe care o asezam pe platou, peste ea punem doua felii din branza de burduf, la mijloc un ochi facut la tigaie si alaturi carnea cu putina grasime lasata prin prajire.