|
|
|
»
Retete » Tocanita de mangalita cu varza murata

Tocanita de mangalita cu varza murata

Reteta ”Tocanita de mangalita cu varza murata” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Reteta  a fost primita de la Vila Honor, Com. Zetea, Jud. Harghita (Ardeal), a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului).

Ingrediente:

•           1 kg carne de mangalita
•           100 g untura de mangalita sau ulei Arpis
•           2 cepe rosii
•           1,5 kg varza murata
•           300 g smantana
•           2 ardei verzi
•           2 rosii
•           2 catei de usturoi
•           3 linguri de faina alba Arpis
•           sare, boia de ardei dulce sau iute, chimen dupa gust

Se caleste ceapa taiata marunt, se adauga usturoiul, chimenul si boia de ardei. Adaugam carnea de mangalita taiata in cuburi si o frigem. Stoarcem varza de zeama, completam cu putina apa si adaugam la carne. Condimentam dupa gust si calim carnea cu varza murata sub capac pana la inmuiere. Dregem tocanita cu smantana si putina faina alba Arpis. Se serveste cu parjoale de cartofi si smantana.