|
|
|
»
Retete » Supa de spanac cu ochiuri romanesti

Supa de spanac cu ochiuri romanesti

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Reteta maramureseana ”Supa de spanac cu ochiuri romanesti” a fost primita de la Alina Pop, proprietar si autor al blogului Dulce si Sarat, Retete culinare ilustrate, dulci sau sarate si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:

•           50 g slaninuta afumata taiata cubulete
•           2 linguri de ulei Arpis
•           1 lingurita de boia
•           1 lingura de faina Arpis
•           400 ml smantana grasa
•           1 kg spanac proaspat sau congelat
•           1 lingura de condimen baza pentru mancare cu legume
•           1 lingurita de piper
•           5-6 oua
•           sare dupa gust

Mod de preparare:

Prajiti slaninuta taiata cubulete, in cele 2 linguri de ulei Arpis, la foc mic.
 
Dupa ce slanina incepe sa se rumeneasca, adaugati boiaua si faina alba Arpis si prajiti putin la foc mic.
 
Intre timp, omogenizati foarte bine smantana cu un praf de sare si aproximativ o cana de apa calda. Adaugati smantana in oala si mai turnati apa calda, lasand loc insa pentru spanac.
 
Puneti putina apa, apoi spanacul si mai adaugati apa daca este nevoie.
 
Adaugati condimentul baza pentru mancare si piperul si lasati oala sa dea in clocot pe foc mediu. Daca mai este nevoie de sare mai adaugati putina (Gustati!).
 
Spanacul nu are nevoie decat de cateva minute ca sa fie fiert. Dupa ce este pe jumatate fiert, adaugati ouale. Spargeti fiecare ou intr-un bol sau pe o farfurie si dati-le drumul in supa fierbinte, cu grija ca sa nu se dezintegreze.

Fierbeti supa de spanac cu oua inca 5 minute, pana ce ouale sunt facute si in interior.
 
Supa de spanac cu ochiuri romanesti poate fi felul principal la o masa usoara sau la cina.
 
Secretul bucatarului: Ouale se pun intregi in supa si se fierb la foc mic, altminteri risca sa se dezintegreze.