|
|
|
»
Retete » Sos de rosii cu smantana

Sos de rosii cu smantana

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Sos de rosii cu smantana” a fost primita de la Casa Altringen, din Banat si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului.

Ingrediente Sos de rosii cu smantana
(Produsul se mai numeste si Supa crema de rosii si se prepara fara smantana, in perioadele de post):
4 portii
Timp de preparare: 30 minute
  • Supa de legume (in varianta moderna se foloseste 3/4 de litru de apa +1 cub de concentrat de legume)
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri de ulei pentru prajit Arpis
  • 2 linguri de faina alba Arpis
  • 8 rosii mari
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • sare, piper
  • 1/2 de lingura de miere
  • 1 dl de smantana
  • busuioc proaspat
Se toaca ceapa si se dinstuie in ulei de porumb Arpis dupa care se adauga faina de grau Arpis. Se toarna supa de legume (sau apa si cubul de concentrat).
Se curata si se toaca rosiile si se adauga in supa impreuna cu pasta de rosii.
Totul se fierbe sub capac 10-15 minute. Se adauga smantana (daca nu este post).
Se pune sare, piper, miere si busuioc proaspat.