|
|
|
»
Retete » Scordolea cu peste sarat

Scordolea cu peste sarat

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului. Reteta ”Chiftelute din peste alb” a fost primita de la Pensiunea Casa dintre salcii din Uzlina, Tulcea.

Ingrediente
la un 1 peste sarat de 1kg intra cam 1 si ½ kg de cartofi;
1 capatana de usturoi pisat pasta;
1/2 cana de ulei Arpis(daca vi se pare prea uleios amestecul, puneti mai putin).
 
Modul de preparare:
Pestele se pune in apa calduta ca sa se desareze bine. Daca e nevoie se schimba apa. Se pune la fiert, se scoate si, dupa ce s-a racit, se dezoseaza cu atentie.
Se fierb cartofii curatati de coaja in zeama in care a fiert pestele, se scurg de zeama,se lasa sa se raceasca  si se zdrobesc ca la piure, se bat cu ulei Arpis ca la maioneza, usturoi pisat si  sare, daca mai e nevoie.
Se asaza pe un platou un strat de piure, se presara pestele dezosat si se acopera cu restul de piure. Se niveleaza frumos cu un cutit, se pot trasa urme cu furculita. Se asaza de jur imprejur masline intregi sau felii.
Daca faceti mai mult, se pot aranja mai multe straturi de cartofi si peste.
Se mananca rece de la frigider, dar e bun si caldut.