|
|
|
»
Retete » Scaricica afumata in sos de bere neagra

Scaricica afumata in sos de bere neagra

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul ArpisDeKassa si Ferma noastra. in decembrie, promovam bucataria romaneasca iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.
 
Reteta romaneasca ”Scaricica afumata in sos de bere neagra” a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.

Ingrediente:

·         coaste afumate
·         bere neagra
·         malai Arpis
·         vin rosu
·         miere
·         amestec de condimente de porc
·         boia dulce
·         pasta de ardei Ferma noastra
·         usturoi
·         piper boabe
·         foi de dafin
 
Mod de preparare:

Se face o compozitie din bere neagra, vin, pasta de ardei Ferma noastra, miere si condimente, intr-o cratita Dekassa (cu interior ceramic). Se adauga scaricica afumata, se acopera cratita cu un capac si se pune pe foc.
 
Se lasa la fiert timp de 1 ora si jumatate, pana ce carnea se fragezeste si se desprinde usor de pe os.
 
Se serveste cu mamaliguta din malai Arpis.