|
|
|
»
Retete » Salata de gogonele cu maioneza

Salata de gogonele cu maioneza

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta traditionala ”Salata de gogonele cu maioneza” a fost oferita de Complex Draganesti de Vedea si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:
  •  6-7 gogonele verzi
  •  ceapa
  •  50 ml ulei Arpis
  •  sare Kotanyi
  •  o lingura maioneza (vegetala - in perioada postului)
  •  usturoi si piper 
Mod de preparare:

Gogonelele se coc pe flacara, se curata si se lasa la scurs. Apoi se taie cotorul si se toaca. Gogonelele tocate trebuie frecate cu ulei Arpis; apoi se potrivesc de sare. Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu gogonelele tocate. Se adauga o lingura cu maioneza (clasica sau vegetala).
 
 
Optional:
 
Se poate adauga piper si usturoi, dupa gust, pentru o mancare mai condimentata.