|
|
|
»
Retete » Salata cu tofu si frunze de telina

Salata cu tofu si frunze de telina

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In aprilie, Restaurantul partener al proiectului este Nan Jing.
 
Reteta chinezeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing si poate fi degustata zilnic, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, Bucuresti.

Ingrediente:
  • 10 ml ulei dulce de susan sau ulei de porumb Arpis
  • 3 bucati de ciuperci urechi de lemn
  • 2 bucati de branza tofu deshidratata
  • 2 catei de usturoi
  • Telina verde
  • Sare dupa gust
  • Ghimbir
  • 1 lingurita de otet negru (balsamic) Arpis
  • ½  lingura de fructe de goji
  • Castravete verde
 
Mod de preparare:

Intr-un woc se pune apa la incins si se adauga branza tofu deshidratata, ciupercile, telina, fructele de goji si se lasa timp de 3 minute, pana cand apa incepe sa dea in clocot.
 
Se adauga uleiul Arpis, usturoiul, sarea si se amesteca.
 
Se scot din woc, se pun pe farfuria decorata cu castravete si se stropesc cu otetul negru Arpis.