|
|
|
»
Retete » Rulada de carne cu carnati

Rulada de carne cu carnati

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul ArpisReteta traditionala ” Rulada de carne cu carnati” a fost oferita de Gelu Jilavu – Food Manager Traditii Culinare Romanesti si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
 
Ingrediente:
  • felii de pulpa de porc
  • carnati de porc – in functie de numarul de felii de pulpa
  • Ulei Arpis
  • sare si piper 
 
Optional
  • se poate condimenta cu usturoi si busuioc, coriandru si bobite de mustar.
 
Mod de preparare:
Feliile de carne se spala, se sterg si se bat ca pentru snitel.
 
Se sareaza si se pipereaza fiecare felie de carne.

Se aseaza deasupra carnatul. Se ruleaza carnea si se leaga cu ata.
 
Deasupra se poate presara usturoi, busuioc, coriandru si bobite de mustar, dupa gust; se pune putin ulei Arpis si se introduce vasul la cuptor.
 
Intre timp cu o lingura se stropesc bucatile de carne cu uleiul din vas. Catre final se poate adauga vin rosu.