|
|
|
»
Retete » Prajitura cu ricotta, nuca si miere (Ricotta Cheese Cake)

Prajitura cu ricotta, nuca si miere (Ricotta Cheese Cake)

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. in noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.
 
Reteta mediteraneana ”Prajitura cu ricotta, nuca si miere” a fost oferita si preparata de Cucina di Eleni si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. Stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.
 
Ricotta este un sortiment de branza produsa in Italia din resturile ramase din productia altor tipuri de branza (mascarpone sau provolone) sau din cheagul laptelui dupa separarea zerului, in special din zer de lapte de oaie. 

Ingrediente:
  • 2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici
  • faina Arpis
  • 50 g smantana dulce,
  • 100 g. zahar
  • 350 g branza ricotta,
  • nuci,
  • miere,
  • scortisoara,
 
Mod de preparare:

Se prepara aluatul foietaj ca in reteta de aici sau se cumpara foile gata preparate.
 
Daca se opteaza pentru prepararea aluatului foietaj, dupa ce se framanta se presara pe masa un strat subtire de faina Arpis, apoi se intind foile foarte subtiri si se pun in tava. Se rumenesc foile de placinta la foc mic in cuptor (aproximativ10 minute – in functie de cuptor).
 
Intre timp se bate smantana cu zaharul cu mixerul Dekassa pana ce compozitia se intareste. Apoi se adauga branza ricotta si se amesteca bine pana se incorporeaza.
 
Se scot foile coapte din cuptor si se faramiteaza bine intr-o forma de tort (careia i se scoate fundul). Peste primul strat de foi puse in forma se aseaza nuci, scortisoara, miere si jumatate din compozitia de smantana si ricotta. Peste compozitie se mai aseaza un strat de foi faramitate. Se completeaza cu nuci, scortisoara si miere. Apoi se adauga restul de compozitie si se acopera cu ultimul un strat de foi.
 
Se serveste cu miere, scortisoara si nuci maruntite.