|
|
|
»
Retete » Rata Peking

Rata Peking

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In aprilie, Restaurantul partener al proiectului a fost Nan Jing.
 
Reteta chinezeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing si poate fi degustata la Petrecerea Chinezeasca ce va avea loc pe 15 mai 2014, de la ora 19.00, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, Bucuresti.

Ingrediente:

·         1 rata
·         Glucoza
·         Foi de aluat din faina Arpis sau din faina de orez
·         Castravete verde
·         Ceapa
·         Sos Peking
 
Mod de preparare:

Rata curatata se suspenda in carlige de inox la curent de aer cateva minute.
 
Se sufla aer sub presiune subcutanata pentru a se desprinde pielea si grasimea de carne.
 
Se lasa  la scurs si la zvantat, la frigider, timp de 6 ore. Se unge cu glucoza si se usuca din nou la jet de aer, intre 2 si 3 ore.
 
Dupa acest interval de timp, se suspenda in carligele de inox si pune in cuptorul incalzit la 200 de grade, timp de 45 de minute, pentru a se elimina surplusul de grasime.
 
Rata este suficient gatita in momentul in care capata o culoare burn inchis.
 
Ceapa se taie julien, iar castravetii se feliaza subtire.
 
Mod de servire
In cadrul Restaurantului Nan Jing, situat in incinta Hotelului Minerva, operatiunea de transare a ratei gatite, in felii subtiri, are loc la masa, in fata clientului.
 
Foile de aluat se ung cu sosul Peking, peste care se adauga cateva fasii de ceapa, castavete si cateva felii de carne de rata, iar la sfarsit se ruleaza.