|
|
|
»
Retete » Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume

Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.
 
Reteta japoneza ”Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume” a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa si Centrul Vechi.
 
Ingrediente
·         Pui,
·         Legume,
·         Ulei Arpis
·         Sos teriyaki
·         Orez fiert la aburi – pentru servire
 
Mod de preparare:
 

Se taie puiul fasii, se trage in tigaia cu interior ceramic DeKassa, cu putin ulei Arpis, apoi se adauga legumele si se tin pe foc pana ce se calesc. Se pune sosul teriyaki deasupra si se lasa pana ce se caramelizeaza.
 
Se aseaza puiul si legumele trase la tigaie pe o farfurie si se orneaza cu sos teriyaki si susan.
 
Mod de servire:

Se serveste alaturi de orez fiert la aburi.
 
Secretul bucatarului:

Pentru a economisi ulei, precum si pentru a evita lipirea bucatilor de pui de tigaie, va recomandam sa folositi o tigaie antiaderenta, cum este tigaia din aluminiu cu interior ceramic DeKassa.