|
|
|
»
Retete » Pui cu sos de mustar si salata

Pui cu sos de mustar si salata

Pentru cine gatesc? Este noua serie de retete prin care ne propunem sa va dam o mana de ajutor in bucatarie. In cadrul acestei rubrici va vom prezenta retete culinare mai mult sau mai putin dificile, in functie de bucatar :) Azi gatim pentru soti..

Pui cu sos de mustar si salata e genul acela de reteta care face din orice fel de carne de pui, un adevarat deliciu rapid de preparat si potrivit pentru iubitorii de carne.
 
Ingrediente:
 
• 4 bucati de piept de pui intregi dezosate, fara piele
• 2 linguri de ulei de masline
• 2 linguri unt
• 3 catei de usturoi, tocati
• ¼  cana de coniac (sau vin alb daca prefera?i)
• 1 lingura (cu varf) mu?tar Dijon (sau clasic)
• 1 lingura (varf) de mu?tar boabe
• Jumatate de cana de  smantana
• Jumatate de cana de supa de pui
• Faina Arpis o lingura
• Sare si piper, dupa gust
 
Incepeti prin a taia pieptul de pui astfel incat la final sa aveti 8 bucati mai mici. Le asezonati sanatos cu sare si piper pe ambele parti, apoi in tigaia cu ulei si unt le veti praji pana sunt gatite uniform, dar in interior raman inca usor nefacute. Scoateti-le pe o farfurie.
In amestecul de ulei care a ramas in tigaie veti incepe sa faceti sosul. Reduceti focul. Intai veti pune niste usturoi zdrobit, cam un minut, apoi se adauga coniacul (puteti pune si vin alb sec, dar daca aveti coniac, folositi cu incredere). Aveti grija sa indepartati tigaia de pe foc cand puneti alcool. Lasati sa se reduca la jumatate. Adaugati si cele doua tipuri de mustar si o lingura de faina. Amestecati usor iar apoi adaugati smantana si mai tarziu supa de pui.
De acum lasati sa se ingroase putin si la final adaugati pieptul de pui. El trebuie lasat sa absoarba din aromele sosului si sa se gateasca in totalitate. Agitati din cand in cand.
Se servesc doua bucati de pui de persoana impreuna cu o portie buna de sos si o salata simpla alaturi. 
 
Pofta buna!