|
|
|
»
Retete » Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Parjoale moldovenesti” a fost primita de la Pensiunea Octogon, Loc. Dumbrava Rosie, Jud. Neamt (Moldova) si preparata de Casa Oprescu.

Ingrediente
  • 500g carne macra de vita si porc
  • 150g paine alba
  • 50g faina sau gris Arpis
  • 2 oua
  • 100g morcov
  • 50g ceapa
  • ulei Arpis pentru prajit
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel
  • marar
  • sare
Preparare:

Carnea se spala, se taie bucati mai mici si se trece prin masina de tocat, apoi se toaca tot la masina si ceapa, morcovul, usturoiul, painea, verdeata. Se amesteca totul intr-un castron si se leaga cu ouale batute bine, apoi li se da gust cu sare si piper.
 
Compozitia se modeleaza in maini, in forma ovala alungita, apoi parjoalele se dau prin faina alba sau gris Arpis si se prajesc in ulei pentru prajit Arpis, incins in prealabil.
 
Sugestia bucatarului
Parjoalele merg de minune cu un cartof taranesc alaturi!