|
|
|
»
Retete » Muschiulet de vitel cu pastel de legume

Muschiulet de vitel cu pastel de legume

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.
 
Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia.

Ingrediente:

·         Muschiulet de vitel
·         Legume:
o   Dovlecel Zuchini
o   Praz
o   Telina
o   Morcov
o   Fasole galbena
·         O crenguta de Rozmarin verde
·         Ulei de masline Arpis
·         Sos de soia
·         Sare
·         Piper
·         Zeama de lamaie

Mod de preparare:

Muschiuletul de vitel se taie in patru bucati egale, se pune intr-o tigaie incinsa cu ulei de Arpis si se prajeste pe ambele parti.
 
Se opreste focul si se adauga un amestec din ulei de masline, sos de soia, zeama de lamaie, sare si piper alb. Carnea se va lasa la macerat pana la servire in acest sos.
 
Legumele se pun la fiert in ordinea urmatoare: mai intai telina si morcovul, apoi, dupa cateva minute, se adauga dovlecelul zuchini, praz, rozmarin si fasolea taiata fideluta. Legumele se fierb pana se ”patrund”, dar raman tari.

Mod de servire:

Dupa ce legumele s-au patruns, se scurg bine de apa si se aranjeaza pe un platou.
 
Muschiuletul si sosul se vor pune din nou pe foc pana ce scade sosul si se vor adauga peste legume.