|
|
|
»
Retete » Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin

Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul Il Corso.
 
Reteta italiana a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso si poate fi degustata  27 februarie 2014, de la ora 19, cu 30% reducere, in cadrul restaurantului din Str. Alexandru Constantinescu nr. 1, Bucuresti, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).
 
Ingrediente:
  • 200 g muschi de vita
  • 50 ml ulei de masline Arpis
  • 50 g crema de trufe
  • 50 g unt
  • 60 ml smantana
  • 20 ml coniac
  • 200 g cartofi
  • 10 g rozmarin
 
Mod de preparare:

Uleiul Arpis se pune la incins intr-o tigaie.
 
Se adauga muschiul de vita si se gateste pe toate partile timp de 10 minute.
Dupa acest interval de timp se adauga crema de trufe, smantana, sarea si piperul.
 
Dupa 2-3 minute se flambeaza cu coniacul.
 
La sfarsit se adauga 20 de g de unt si se amesteca pana se omogenizeaza.
 
Intr-o alta tigaie se pune untul ramas, cartofii taiati rondele si rozmarinul si se lasa la sotat pana capata o culoare aramie.