|
|
|
»
Retete » Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)

Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.
 
Reteta mediteraneana ”Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)” a fost oferita si preparata de Cucina di Eleni si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.

”Midii cu vin alb” reprezinta un tip de mancare preparat din scoicile cu numele Mytilus galloprovincialis (midia mediteraneana). Principalele tari producatoare de midii mediteraneene sunt Spania si Italia.

Ingrediente:

·         1,5 kg midii mediteraneene jumatati,
·         rosii cherry,
·         2 linguri ulei Arpis,
·         vin alb,
·         o legatura de patrunjel,
·         6 catei de usturoi
·         sare,
·         piper.
 
Mod de preparare:

Se curata midiile in felul urmator: se pun intr-un vas cu apa rece. Alaturi se pune alt vas cu apa rece. Se ia fiecare midie si se curata tragand de ele in partea opusa balamalei cochiliei. Se curata fiecare cochilie frecand-o energic cu un buretel de sarma sub jet de apa. Se pune fiecare midie curatata in vasul cu apa curata.

Cand toate midiile sunt curatate, se mai clatesc in cateva ape. Se scurg bine de apa chiar inainte de a le gati.
 
Se incinge tigaia cu uleiul Arpis. Se adauga cateii de usturoi striviti si se calesc scurt. De adauga rosiile cherry si midiile mediteraneene.
 
Se adauga vin alb. Se condimenteaza cu piper si sare, dupa gust. Se asezoneaza cu patrunjel.
 
Mod de servire:

Se servesc fierbinti, cu paine proaspata din faina Arpis si felii de lamaie, alaturi de un pahar cu vin alb.