|
|
|
»
Retete » Mancarica de conopida

Mancarica de conopida

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta traditionala ”Mancarica de conopida” a fost preparata si oferita de Mariana Robescu, in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
 
Ingrediente:
  • 2 pulpe de pui mai mari
  • 1 conopida potrivita (1,5 kg)
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri ulei Arpis
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri faina alba Arpis
  • sare
  • piper
Preparare:
 
Se taie pulpele de pui in sase. Ciocanelele se lasa asa cum sunt, iar partea de sus se taie in doua.
 
Se spala bine, se usuca si se pun la prajit in uleiul Arpis incins. Se lasa doua minute, intorcandu-le pe toate partile.
 
Am adauga ceapa tocata marunt peste pui, se lasa un minut, dupa care se pune ardeiul taiat fasii, se amesteca si se mai lasa un minut.
 
Se pune conopida desfacuta buchetele si spalata foarte bine, se acopera cu apa si se lasa pe foc pana cand conopida a inceput sa se inmoaie (se muta totul intr-un vas mai incapator deoarece conopida ocupa mult loc.
 
Se amesteca pasta de tomate cu faina Arpis si se dilueaza cu apa. Se toarna peste conopida si se amesteca. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune totul intr-o tava (sau vas yena). Se introduce in cuptorul incins pentru 40 de minute.
 
Secretul bucatarului
Se serveste cu castraveciori murati.
 
In varianta moderna, alaturi de sare si piper se adauga oregano care are grija sa diminueze din gustul puternic de conopida.