|
|
|
»
Retete » Mancarea Pandurilor

Mancarea Pandurilor

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Mancarea Pandurilor” a fost oferita si preparata de Casa Oprescu.

Ingrediente
  • 80 g carnati oltenesti;
  • 80 g carnati de porc;
  • 70 g toba;
  • 100 g muschi tiganesc;
  • 150 g pulpa de porc;
  • 200 g ceapa;
  • 100 ml ulei Arpis;
  • 3 linguri bulion;
  • 100 ml supa de oase;
  • 100 ml vin;
  • 10 g patrunjel;
  • sare, piper, dupa gust
 
Mod de preparare

Pulpa de porc, carnatii, muschiul tiganesc si toba se taie in cuburi mari si se calesc in ulei pentru prajit Arpis. La inceput pulpa si apoi restul ingredientelor.

In uleiul Arpis ramas se prajeste ceapa, apoi se toarna bulionul si se stinge cu supa de oase;
 
Se adauga astfel, in sosul obtinut carnea si vinul si se condimenteaza dupa gust.
 
Cand e aproape gata, se presara deasupra patrunjelul tocat marunt.