|
|
|
»
Retete » Mancare de castraveti murati

Mancare de castraveti murati

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Mancare de castraveti murati” a fost oferita si preparata de Casa Oprescu.

Ingrediente:
  • 1 kg de castraveti murati (in saramura);
  • 1 kg de carne (de porc, manzat, miel);
  • 3 cepe;
  • 1 pahar de bulion de rosii ingrosat cu faina Arpis;
  • 2 linguri ulei Arpis;
  • cimbru uscat;
  • marar;
  • piper;
Preparare:
  • se toaca ceapa pestisori si se pune la calit în ulei pentru prajit Arpis
  • cand s-a înmuiat, se adauga carnea, iar cand aceasta a prins coaja, se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba o jumatate de ora;
  • castravetii se taie bucatele, se spala bine (sa nu fie prea sarati) si se pun în mancare, cu piper si cimbru;
  • dupa ce se înmoaie, se toarna bulionul îngrosat cu faina alba si se mai lasa pe foc înca jumatate de ora;
  • la sfarsit, se presara mararul tocat.