|
|
|
»
Retete » Mamaliga cu ceapa rosie

Mamaliga cu ceapa rosie

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta traditionala  de post” Mamaliga cu ceapa rosie” a fost oferita si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”


Ingrediente:
  • Faina de malai Arpis
  • Ceapa rosie
  • Ulei Arpis pentru calit ceapa

Mod de preparare:

Se pregateste o mamaliga tare din malai Arpis.  
Se taie ceapa rosie solzisori. Se calesc doua-trei cepe taiate, in putin ulei, cu multa grija pentru a nu le arde.
 
Cu lingura folosita la amestecarea cepei calite se iau bucati din mamaliga si se pun intr-o cratita, pe randuri. La sfarsit, se toarna peste bucatelele de mamaliga toata ceapa fripta ramasa.