|
|
|
»
Retete » Islander

Islander

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.
 
Reteta japoneza Islander a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa si Centrul Vechi.
 
Islander cuprinde 3 bucati sushi somon, 3 buc sushi peste alb, 2 buc sushi ton, 2 bucati crab sushi, 2 bucati sushi crevete,3 role California, 3 piese spicy island roll.
 
Ingrediente:

-          150 g orez de Sushi
-          Ulei Arpis
-          Somon
-          Peste alb
-          Ton
-          Crab stik
-          Creveti
-          Wasabi
-          Ghimbir murat
-          Sos de soia
-          Avocado
-          Togarashi
 
Mod de preparare:

Mai intai se prepara orezul conform retetei de aici, pentru a fi folosit ca baza pentru prepararea fiecarui sortiment de sushi.
 
Apoi se ia cate putin orez si se preseaza in mana; pe fiecare deget de orez se pune cate o bucata de somon, ton, peste alb, creveti sau crab stick.
 
Pentru ”rolele California”, se va folosi o alga verde, in felul urmator: se intinde o alga verde, peste care se adauga orezul de Sushi presat, apoi crab stick-ul, avocado si crevetii. Se ruleaza si se taie in forma rotunda.
 
”Spicy Island Roll”se va realiza in felul urmator: pe o bucata de alga se va intinde orezul presat, apoi se va presara somon taiat in fasii si se va rula. Dupa rulare se va presara cu togarashi (un condiment japonez, picant)