|
|
|
»
Retete » Gulii umplute a la Steaua Dunarii

Gulii umplute a la Steaua Dunarii

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Gulii umplute” a fost primita de la Pensiunea Steaua Dunarii din Comuna Eselnita - Jud. Mehedinti (Oltenia) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai - iunie.

Ingrediente
  • Carne tocata = ½ kg
  • Gulii medii   = 6 buc
  • Orez  = 50 gr
  • Ulei Arpis
  • Sare, piper
  • 1 ceapa
  • marar
  • smantana 0,2 kg
 
Mod de preparare:
 
Se curata guliile, se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite (trebuie scobite rotund fara a fisura peretii guliei) dupa care se umplu cu aluatul de carne cu orez, sare, piper, ceapa (pregatit ca la sarmale).
 
Se pun la fiert cca. 1 ora in apa cu ulei Arpis.
 
Dupa ce guliile umplute sunt fierte se adauga smantana cu mararul si pot fi servite calde cu sosul de smantana si marar presarat deasupra.