|
|
|
»
Retete » Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Ferma noastra. In decembrie, promovam bucataria romaneasca iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.
 
Reteta romaneasca ”Gulas ardelenesc” a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.
 
Ingrediente (1 portie):

·         100 g. pulpa de vita
·         50 g. carnati afumati
·         50 g. ceapa
·         putin ulei Arpis pt. prajit
·         malai Arpis
·         15 g. ardei gras rosu
·         2 g. usturoi macinat
·         1 g. chimen macinat
·         1 g. boia de ardei rosu
·         100 g. cartofi
·         1 g. pasta de ardei Ferma noastra
·         1 foaie de dafin
·         3 g. concentrat vita
·         10 ml. vin rosu
 
Mod de preparare:

Se incinge oala de inox cu fundul dublu (gros) Dekassa pana devine foarte fierbinte.
 
Se pune ulei Arpis si imediat se adauga carnea taiata cuburi. Se caleste carnea pana isi schimba culoarea. apoi se adauga ceapa taiata cuburi mari. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga ardeiul gras taiat tot bucati mai mari, concentratul de vita cu chimen si pasta de ardei Ferma noastra.
 
Dupa 4-6 min se adauga boia dulce calind putin si se stinge cu vin rosu. Se condimenteaza cu piper macinat si foi de dafin.
 
Se lasa la fiert pana scade vinul si se adauga baza de legume pana acopera carnea.
in timp ce fierbe la foc mediu. Se reumple cu baza pana carnea devine moale si frageda. Se adauga cartofii taiati cuburi mari si baza de legume pana acopera toata compozitia.
 
Se serveste cu mamaliguta din malai Arpis.