|
|
|
»
Retete » Gnocchi cu sos de rosii

Gnocchi cu sos de rosii

Ingrediente Gnocchi:

4 cartofi potriviti;

1 ou;

300 gr de faina de grau Arpis (nu este o cantitate fixa, in functie de cat cere aluatul pentru a se putea lucra cu el);

sare si piper;

ulei de masline Arpis;

ierburi aromate;

 

Preparare:

 

Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, apoi se curata se ii piseaza cu o furculita sau cu mixerul/blenderul. Se adauga oul si se amesteca pana la omogenizare bine. Adaugam faina alba, putina sare si piper si se framanta asemenea unui aluat. Se lucreaza cu faina pentru ca amestecul sa nu se lipseaca. Galustele pot avea diverse forme. Noi va recomandam modelarea aluatului pe lung, de grosimea unui deget si taierea lui in forma de pernite. Galustele se fierb in apa cu sare, 3-4 minute, pana se ridica la suprafata. Se scurg, se stropesc cu putin ulei de masline si ierburile aromate.

 

Ingrediente sos de rosii:

 

2 linguri de ulei de masline;

1 morcov mediu;

1 telina medie;

1 ceapa mica galbena;

3 catei de usturoi;

1/2 cana de vin alb

800 grame de rosii intregi sau taiate;

frunze proaspete de busuioc

2 cesti supa de pui sau de legume;

 

Preparare:

 

Se incalzeste uleiul de masline intr-o oala mare, la foc mediu. Odata cald, se adauga morcovul, telina, ceapa si se calesc impreuna timp de 5 minute. Se adauga usturoiul pisat, si se mai lasa pe foc timp de un minut. Se adauga vinul, se omogenizeaza si se lasa la fiert cateva minute, pana cand cantitatea de vin se reduce la jumatate.  Se adauga tomatele, zdrobindu-le putin cu o lingura daca sunt bucati mai mari, si se condimenteaza cu busuioc. Se adauga supa de pui sau legume, si se fierbe pana cand sosul se ingroasa putin, aproximativ 45 de minute. Legumele se strecoara apoi printr-o sita deasa, si se condimenteaza cu sare, piper si busuioc.

 

Pofta buna!