|
|
|
»
Retete » Gimicus

Gimicus

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Gimicus” a fost primita de la Pensiunea La Bade Ioane, Comuna Bata, Judetul Arad (Crisana) si preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:
  • Malai copt, preparat din faina de porumb Arpis (reteta de preparare a malaiului copt folosita in Banat si Crisana a fost promovata in luna mai si poate fi citita aici: http://arpis.ro/retete/malai-copt
  • Slanina afumata (sau costita afumata)
  • Carnat afumat
  • Sangerete sau caltabos afumat
  • Ulei Arpis pentru prajit
 
Mod de preparare
Slanina sau costita afumata se taie feliute si se prajeste in tigaie (in tipsie din tuci), in ulei pentru prajit.
 
Carnatul afumat se taie rondele si se adauga si el peste slaninuta, impreuna cu caltabosul taiat felii.
 
Se prepara malaiul copt din faina de porumb Arpis, pe baza retetei folosite in Banat si Crisana (reteta de malai copt a fost promovata in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!” si poate fi citita aici).
 
Dupa ce s-a racit malaiul copt, se sfarama peste ingredientele de mai sus si se amesteca totul astfel incat sa absoarba malaiul din grasimea lasata de la prajit, dupa care se poate servi cu muraturi.
 
Varianta 2
Intrucat prepararea malaiului copt necesita timp si ingrediente suplimentare, reteta de gimicus poate fi pregatita folosind o mamaliga tare in loc de malai. In acest caz, trebuie folosita mamaliga rece, sfaramata, pentru a absorbi grasimea lasata in urma prajelii.