|
|
|
»
Retete » Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado

Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito.
 
Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurantul El Torito si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Iancu Capitanu nr.30, sector 2, Bucuresti.
 
Ingrediente:
 
  • 10 creveti pe frigarui la gratar, marinati in prealabil
  • 2 avocado
  • 2-3 cani varza alba tocata marunt
  • 1-2 jalapenos taiat cubulete
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 lime
  • Sare si piper
 
Ingrediente pentru sos:
  • 1 lingurita de pasta achiote
  • 300 ml suc de portocale
 
Mod de preparare:

Crevetii nedecorticati se tin la marinat in sosul de achiote si suc de portocale, minim 1 ora, la rece.
 
Cat timp acestia stau la marinat, tocati un sfert de varza alba ca pentru o salata normala si o adaugati peste pasta rezultata din 2 fructe de avocado impreuna cu ardeiul jalapenos si ceapa rosie. Se asezoneaza cu sare si piper.
   
Crevetii se scot din marinata, se cresteaza pe spate cu o taietura fina a carapacei cat tine codita, se monta pe o frigaruie de bambus si se aseaza pe gratar.
 
Se servesc cu salata de avocado si cu un sos de chipotle cu maioneza!
 
 
Secretul bucatarului
Timpul de preparare a crevetilor este relativ mic, aproximativ 7 min pana cand isi schimba culoarea si devin roz ; cand sunt gatiti termic excesiv se intaresc!