|
|
|
»
Retete » Fish & Shrimp

Fish & Shrimp

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.
 
Reteta japoneza ”Fish & Shrimp” a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa si Centrul Vechi.
 
Fish & Shrimp este o combinatie de creveti, somon si legume trase la tigaie.
 
Ingrediente pentru 3 creveti tempura:
  • 3 Creveti proaspeti
  • Faina Arpis
  • 1 galbenus de ou
  • Ulei Arpis pentru prajit
  • Sare,
  • Piper,
  • Apa,
 
Ingrediente Fish & shrimp:
  • Creveti tempura
  • Somon
  • Ulei Arpis
  • Sos dulce-acrisor
  • Taitei de orez pentru servire
  • coriandru
 
Mod de preparare creveti cu tempura :

Se spala crevetii bine si se curata.
 
Se pregateste un amestec din condimente asiatice tempura, putina faina Arpis, 1 galbenus de ou, putina apa, sare si piper dupa gust. Textura amestecului trebuie sa fie usoara, ca aluatul de clatite.
 
Fiecare crevete se trece prin amestec si se prajeste in baie de ulei Arpis, intr-o cratita cu interior ceramic DeKassa.
 
Mod de preparare Fish & Shrimp:

Crevetii tempura si somonul se trag in tigaia cu interior ceramic DeKassa, cu putin ulei Arpis, apoi se adauga legumele si se tin pe foc pana ce se calesc. Apoi se adauga putin sos dulce acrisor pentru aromatizare.
 
Mod de servire:

Se aseaza pe farfurie alaturi de taitei de orez si coriandru.
 
Secretul bucatarului:

Pentru a economisi ulei, precum si pentru a evita lipirea crevetilor si a somonului, va recomandam sa folositi o tigaie antiaderenta, cum este tigaia din aluminiu cu interior ceramic DeKassa.