|
|
|
»
Retete » Crap unguresc

Crap unguresc

Reteta ”Crap unguresc” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta a fost primita de la Adrian Buzoianu si a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului).

Ingrediente                                                     Cantitatea bruta ptr. 4 portii
Crap fara cap                                                                    600 g        
Ceapa                                                                                 100 g
Bulion                                                                                  100 g
Ardei verde                                                                          25 g
Costita afumata sau slanina afumata                          100 g
Smantana                                                                           100 g
Ulei Arpis                                                                             80 ml                                            
Cartofi                                                                                   600 g
Rosii                                                                                      200 g
Sare                                                                
Boia dulce

Pestele se curata, se spala, se taie in portii si se da sare.
Cartofii, ceapa si ardeiul verde se curata, se spala si apoi se taie in felii subtiri. Costita sau slanina afumata se taie, de asemenea, in felii.
 
Se pun toate intr-un vas si peste ele se toarna bulionul si boiaua, dupa care se amesteca bine.
Din aceasta compozitie se aseaza jumatate intr-o tava, se pune ulei Arpis peste ea, iar apoi se aseaza bucatile de peste.
 
Peste portiile de peste se aseaza cealalta jumatate de compozitie. Se da un praf de sare si apoi se pun rosiile taiate felii mai mari si smantana.
 
Tava se baga la cuptor, la foc moale si se lasa pana cand preparatul este gata.