|
|
|
»
Retete » Conopida cu carne de vita

Conopida cu carne de vita

Ingrediente:
1 conopida mare;
1 kg de carne de vita;  
1 ceapa de marime medie;  
1 catel de usturoi;  
1 lingurita chimion macinat;
 Coriandru verde;  
 Ulei pentru prajit Arpis;
 Sare si piper

Preparare:
Se desface conopida in buchete mai mari, se spala bine si apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.
Se taie marunt ceapa si se pune la calit in ulei de porumb intr-o cratita de fiert sub presiune timp de 2-3 minute. Se adauga apoi carnea de vita taiata fasii si se lasa pana aceasta isi schimba culoarea - aproximativ 5 minute.
 
Se adauga apa fierbinte, se condimenteaza supa cu sare si piper si se inchide cratita; se lasa la fiert la foc redus timp de aproximativ 45 de minute.
Se pune ulei de porumb la incins intr-o tigaie mai adanca si se caleste conopida pe toate partile; se lasa la calit pana cand acestea au o culoare aurie.
Buchetele de conopida calita se scot pe prosoape absorbante de bucatarie.
 
Cand carnea a fiert se adauga conopida si chimionul si se lasa sa fiarba impreuna circa 15 minute.
Usturoiul se taie marunt si se caleste intr-o tigaie pana primeste o culoare aurie. La ultimele clocote se adauga usturoiul si frunze de coriandru.
Se poate servi cu garnitura de orez fiert.
 
Pofta mare!