|
|
|
»
Retete » Coasta de porc fripta la gratar

Coasta de porc fripta la gratar

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul ArpisDeKassa si Casa de Vinuri Alese. In septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Beraria Bierhaus67.
 
Reteta germana ”Coasta de porc fripta la gratar” a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67.

Ingrediente:

- 2 coaste de porc

Pentru marinata:

- vin rosu
- ulei Arpis
- sare
- usturoi
- Maghiran
- Salvie
- Ierburi provensale (oregano, cimbru, busuioc, salvie, levantica, rozmarin)
 
Mod de preparare:

Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator:
Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei Arpis si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se completeaza cu sare si piper si se amesteca bine.

Se lasa coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.

Coastele de porc se servesc cu sos barbecue.

Secretul Bucatarului

Pentru ca sosul marinat sa patrunda bine in carne, se inteapa suprafata carnii cu o furculita.

Pentru un plus de aroma, condimentele se taie cat mai marunt.

Carnea se intoarce periodic in sosul marinat, pentru a se patrunde uniform.

Vinul din marinata poate fi inlocuit cu bere pentru a fragezi carnea de porc.