|
|
|
»
Retete » Clatite de malai cu gem de mure

Clatite de malai cu gem de mure

Va delectam cu o mancare de mic dejun, apreciata de bucataresele de peste ocean - Clatite de malai cu gem de mure 

Ingrediente: 

- faina 
- malai
- sare 
- praf de copt
- vanilie
- unt

Ingrediente pentru gemul de mure:

- mure
- zahar
- amidon de porumb

     Intr-un castron cu pereti inalti, incepeti prin a adauga 250-300 mg de malai la o gramajoara putin mai mica de faina. Peste ele presarati o lingurita de sare, si praf de copt 3-4 lingurite. Adaugati o cantitate apreciabila de zahar, cat sa acopere malaiul in totalitate. Amestecati. 
     Intr-un vas separat, turnati in jur de 200 ml de lapte la care adaugati doua oua, o lingurita de vanilie si amestecati. Turnati preparatul peste faina si malai, in timp ce amestecati usor cu un tel pana obtineti o pasta vascoasa. 
     Topiti intre 50-75 de grame de unt si turnati-l peste amestecul din castron. Pasta ar trebui sa fie foarte vascoasa, insa daca vi se pare prea greu de manipulat adaugati putin lapte. 
     Luati 3-4 cocoloase de pasta si lasati-le sa se coaca intr-o tigaie data cu unt, la foc mediu spre mic. Aveti grija sa le aplatizati si lasati-le pana se rumenesc pe ambele parti. Ungeti tigaia cu putin unt inainte de a repeta procesul cu restul aluatului. 
     Pentru siropul de mure, folositi o tigaie de dimensiuni medii. Adaugati un litru de apa peste murele acoperite de zahar (2-3 linguri de bucatarie, dupa gust) si lasati-o sa fiarba usor pentru 1-2 minute. Adaugati amidon de porumb pentru a creste vascozitatea gemului. 
     Clatitele se aranjeaza una peste alta, formand un mic turn, peste care se toarna sirop de artar – sau un echivalent autohton. Ungeti turtisoarele cu gem de mure inainte de servire.