|
|
|
»
Retete » Ciolan de porc la cuptor cu varza

Ciolan de porc la cuptor cu varza

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul ArpisDeKassa si Casa de Vinuri Alese. In septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Beraria Bierhaus67.
 
Reteta germana ”Ciolan de porc la cuptor cu varza” a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Soldat Iancu Nicolae, nr. 67.

Ingrediente:
  • 1 Ciolan de porc (marime medie)
  • sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Coriandru
  • Enibahar
  • rozmarin
  • 150 ml. ulei Arpis
  • vin
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 kg varza germana – pentru servire
Preparare:

Ciolanul de porc se pune la marinat in condimente amestecate cu vin si/ sau apa si putin ulei Arpis;  se lasa la rece, timp de 24 ore.
 
Se introduce la cuptor, intr-o cratita termorezistenta Dekassa, impreuna cu sosul marinat;
 
Se adauga 2 crengute de rozmarin si se da la cuptor pentru 2 ore, la 130 grade.
 
Mod de servire:

Se serveste cu varza germana.