|
|
|
»
Retete » Ciolan de porc cu galuste de cartofi

Ciolan de porc cu galuste de cartofi

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.
 
Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia.
 
Ingrediente pentru ciolan si sos:

·         Ciolan de porc cu os
·         Chimen
·         Vin rosu
·         Zahar brun
 
Ingrediente pentru galuste de cartofi:

·         Cartofi
·         Ou
·         Faina Arpis
·         Piper alb
·         Crutoane de paine
 
Mod de preparare:

Ciolanul se pune la cuptor, pe aburi, la o temperatura medie, pana se patrunde. Apoi se mareste temperatura cuptorului pana cand ciolanul se rumeneste foarte bine.
 
Intre timp se prepara galustele in felul urmator: cartofii fierti se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu ou, faina Arpis, sare si piper alb. Se adauga cateva crutoane de paine, se modeleaza chiftelele si se introduc in apa clocotita. Se fierb cateva minute pana ce galustele ies la suprafata.
 
Apoi, zaharul brun, chimenul si vinul rosu vor fi folosite pentru a prepara un sos in care se vor pune galustele.
 
Mod de servire
Ciolanul de porc se serveste pe platou alaturi de galustele de cartofi scaldate in sos.