|
|
|
»
Retete » Chiftelute din peste alb

Chiftelute din peste alb

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului. Reteta ”Chiftelute din peste alb” a fost primita de la Adrian Buzoianu, autorul cartii “Retetele bunicului”.

Ingrediente
Cantitatea pentru 10 portii:
 
Peste alb cu cap          0,500 kg
Paine alba                     0,100 kg
Oua                                  0,050 kg - 1 ou
Verdeata                        0,050 kg
Ulei  Arpis                     0,150 litru
Ceapa                              0,150 kg
Faina  alba Arpis       0,100 kg
Piper                                0,001 kg
Sare                                 0,030 kg
 
Preparare :
Pestele alb se spala, se curata, dupa care se inmoaie painea alba in apa. Dupa ce s-a inmuiat, painea se stoarce bine de apa. Verdeata se spala bine. Ceapa se curata si se spala. Piperul se macina. Se amesteca toate intr-un vas si se toaca la masina de tocat carne cu sita deasa.
 Dupa ce s-a tocat, se presara faina alba pe masa de lucru, se formeaza chiftelele, se dau prin faina si se bat putin in palme.
 Chiftelele se pun la prajit in ulei pentru prajit incins si se prajesc pe ambele parti.