|
|
|
»
Retete » Bulz ciobanesc

Bulz ciobanesc

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Ingrediente:
  • Mamaliga facuta din malai Arpis, apa si sare,
  • Branza de burduf,
  • Kaiser sau costita afumata,
  • Ulei Arpis
  • Slaninuta,
  • Putina smantana,
  • Putin unt
Mod de preparare (varianta traditionala)

Se pregateste o mamaliga din malai Arpis, apa si sare. Se lasa sa se raceasca, o zi.
 
Branza de burduf se scoate de la frigider si se sfarama putin. Kaiserul si slaninuta se taie feliute subtiri, iar untul se scoate si se lasa sa se inmoaie.
 
Mamaliga rece se imparte in 3 parti, pentru 3 portii. Fiecare bucata de mamaliga se modeleaza in mana, se turteste, se face in mijlocul ei caus, in care  se pune branza, o bucatica de unt, kaiserul cu slaninuta, apoi se modeleaza bulzul ca pe o galusca mai mare bine inchisa.
 
Boturile de mamaliga astfel pregatite se pun pe gratar pana s-a topit branza inauntru si mamaliga a facut crusta pe dinafara. Apoi se servesc calde la cina, cu smantana deasupra.
 
Mod de preparare (varianta moderna)

Se pregateste o mamaliga din faina de porumb Arpis, apa si sare.
 
Kaiserul si slaninuta se prajesc in putin unt. Se adauga mamaliga fiebinte, proaspat pregatita si branza de burduf si se amesteca totul.
 
Se toarna intr-o farfurie, se adauga un ou (optional) si se rade branza sarata deasupra.