|
|
|
»
Retete » Bratwurst

Bratwurst

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu ArpisDeKassa si Casa de Vinuri Alese. Restaurantul partener care reprezinta bucataria germana este Beraria Bierhaus67.
 
Bratwurst-ii sunt o specialitate traditionala germana de carnati, fiind preparati dintr-un amestec de carne de porc, vita si condimente. Au o istorie indelungata, primul document care atesta existenta carnatilor Bratwurst in Germania dateaza din 1313 si poate fi gasit in Nuremberg. 
 
Ingrediente:
 

·         mate de porc curatate (aproximativ 300 cm)
·         1500 g pulpa de porc
·         700 g pulpa de vitel (maxim 12 saptamani)
·         300 g grasime de porc
·         3 linguri sare grunjoasa
·         1 lingura maghiran
·         2 lingurite seminte de chimen
·         1 lingurita si jumatate piper alb macinat
·         1 lingurita ienibahar macinat
 
Mod de preparare:
 
Pregatirea matelor de porc:
Se taie matele de 1- 3 m si se spala bine (se pot folosi mate proaspete sau cumparate). 
Se pun intr-un castron cu apa calduta si se inmoaie timp de 30 de minute.
Apoi se arunca apa si se curata matele de porc pe interior, sub jet de apa (se mai pot razui cu cutitul). Se inmoaie in apa calduta proaspata pentru inca 30 de minute.
Intre timp se pregateste umplutura.

Preparare umplutura:
Se taie carnea de porc, de vitel si grasimea de porc in bucati. Apoi se introduc in masina de tocat carne si se maruntesc, la viteza medie.
Se adauga condimentele si se framanta bine umplutura. Se gusta putin pentru a testa daca mai este nevoie de condiment (se ia o bucatica de carne tocata si se pune limba pe ea  pentru a simti cat este de condimentata)