|
|
|
»
Retete » Branza de vaca in sos de spanac (Palak Paneer)

Branza de vaca in sos de spanac (Palak Paneer)

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.
 
Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata joi, 30 ianuarie, la Petrecerea Indiana din cadrul restaurantului situat pe Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.

Ingrediente
·         100 ml smantana
·         250 g spanac
·         150 g  branza de vaca
·         1 lingurita menta (din India)
·         Sare Kotanyi– dupa gust
·         50 g unt
·         1 lingura de chilli rosu pudra
·         5 linguri de ulei Arpis
·         1 rosie
·         1 ceapa
·         1 capatana de usturoi
·         1 lingurita de ghimbir
·         ½ lingurita cunin seminte
 
Mod de preparare:
Se pune spanacul la fiert.
Ceapa si rosia se toaca marunt, iar ghimbirul se taie in felii subtiri.
Intr-o tigaie cu ulei Arpis se pune la calit usturoiul tocat marunt, ceapa si semintele cunin, timp de 5- 8 minute.
Se adauga rosia tocata marunt si se lasa pe foc pana capata o consistenta moale.
Apoi, se adauga restul ingredientelor, cu exceptia spanacului si a branzei, si se lasa pe foc timp de 5- 10 minute.
Dupa acest interval de timp, branza si spanacul se adauga peste compozitie si se lasa in continuare pe foc timp de inca alte 10 minute.
La sfarsit se adauga smantana.