|
|
|
»
Retete » Bors moldovenesc de fasole alba

Bors moldovenesc de fasole alba

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Ingrediente (10 portii):
  • fasole alba boabe                                 600 g
  • morcovi si patrunjel radacina             350 g
  • ceapa                                                       300 g
  • telina                                                        150 g
  • usturoi                                                        25 g
  • cimbru
  • bors                                                            1,5 l
  • ulei                                                         100 ml
  • leustean
  • patrunjel verde
  • sare
Preparare:

Dupa ce fasolea s-a ales si s-a spalat in mai multe ape, se pune la fiert in apa rece.
 
Cand fasolea este pe jumatate fiarta i se adauga zarzavatul, curatat, spalat si taiat subtire, ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul si cimbrul.
 
Dupa ce fasolea a fiert, se adauga borsul care a fost fiert separat.
 
Se potriveste de sare si se lasa sa mai fiarba circa 5 minute. Se ia de pe foc si i se adauga verdeata si leusteanul, spalate si tocate marunt, precum si uleiul incalzit.

Cand se serveste se mai adauga verdeata tocata marunt.
 
Secretul bucatarului!
Pentru un gust mai bun, legumele se calesc in tigaie, inainte de a fi adaugate alaturi de fasole.