|
|
|
»
Retete » Bors de sfecla rosie

Bors de sfecla rosie

Reteta “Bors de sfecla rosie “ face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” de catre Arpis in colaborare cu agentia de relatii publice, Russenart Communications si este primita de la Pensiunea COLLADA, localitatea Gura Humorului, Judetul Suceava (Bucovina).

Ingrediente si mod de preparare
-se coc in cuptor 4 sfecle rosii
-se taie marunt o ceapa si un morcov si o jumatate de kg de cartofi
-se face o dresala din doua oua si o cana de smantana
-se pun la calit zarzavaturile, se pune pasta de ardei si bulion de rosii cate o lingura
-se pune la fiert in 3 litri de apa
-dupa ce au fiert legumele se pun taitei
-se adauga 1 litru de bors de putina
-se da deoparte si se adauga dresala, se mai pune pe foc 2 minute
-se da de pe foc se adauga sfecla rosie coapta, curatata si data prin razatoarea cu ochiuri mici
-se adauga leustean dupa gust