|
|
|
»
Retete » Boi pe moare

Boi pe moare

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Boi pe moare” a fost primita de la Pensiunea La Bade Ioane, Comuna Bata, Judetul Arad (Crisana) si preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ingrediente:
  • Faina de malai Arpis
  • Zeama de varza (Moare)
  • Ulei Arpis
Mod de preparare:

Se fierbe zeama de varza (moare).
 
Din malai Arpis se face o mamaliga tare care sa poata fi taiata cu ata si se formeaza din ea niste galuste (bulgarasi), care se fierb in zeama de varza timp de 1-2 minute.
Apoi se scot, se scurg si se ung cu ulei Arpis, dupa care se pun in farfurie si se toarna zeama de varza peste ei spre a fi serviti.
 
Este o reteta traditionala folosita, in special, in perioadele de post.