|
|
|
»
Retete » Belezdruga

Belezdruga

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Belezdruga” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului).

Ingrediente Belezdruga
  • untura sau ulei Arpis
  • ceapa
  • branza de oaie framantata cu sare
  • slanina sau carnati
  • faina de malai Arpis pregatita sub forma de cir de mamaliga (continutul acela subtire care se obtine inainte de a mesteca mamaliga sau o mamaliga foarte subtire)
Modul de preparare:

Se caleste ceapa in utura sau in ulei pentru prajit Arpis, se pun carnatii sau slanina, bine prajite, dupa care se toarna cirul fiebinte amestecat cu branza, se lasa cateva minute la foc, dupa care se serveste cu muraturi, preferabil varza murata sau castraveti murati.
 
Observatie: Retetele traditionale sunt adesea preparate „dupa ochi”, nu in functie de gramaj, dar cantitatile sunt relativ usor de estimat!