|
|
|
»
Retete

Retete Delicioase


Clatite de malai cu gem de mure
Clatite de malai cu gem de mure
Va delectam cu o mancare de mic dejun, apreciata de bucataresele de peste ocean - Clatite de malai cu gem de mure 

Paine traditionala cu faina si malai
Paine traditionala cu faina si malai
Probabil unii dintre cititori inca isi mai amintesc de mancarurile pe baza de malai pe care le faceau bunicii, sau povestile despre raritatea fainii in trecut, cand cultura porumbului era mult mai raspandita decat cea a graului. Desprinsa din trecutul rustic, va propunem o reteta de paine din faina si malai.  

Sapte reguli de aur pentru coacerea unui aluat
Sapte reguli de aur pentru coacerea unui aluat
Lumea in general presupune ca gatitul mancarii si coacerea unei prajituri sunt activitati atat de apropiate incat necesita aceleasi deprinderi. Nimic mai departe de adevar. 

Gris cu lapte si fructe de padure
Gris cu lapte si fructe de padure
Pentru cine gatesc? Este noua serie de retete prin care ne propunem sa va dam o mana de ajutor in bucatarie. In cadrul acestei rubrici va vom prezenta retete culinare mai mult sau mai putin dificile, in functie de bucatar :) Azi gatim pentru nepoti si pentru ca acest desert a ramas in amintirea multora dintre noi, am ales acum o varianta actualizata si sanatoasa, cu fructe.

Salata cu bucati de mamaliguta si rucola
Salata cu bucati de mamaliguta si rucola
Pentru cine gatesc? Este noua serie de retete prin care ne propunem sa va dam o mana de ajutor in bucatarie. In cadrul acestei rubrici va vom prezenta retete culinare mai mult sau mai putin dificile, in functie de bucatar :) Azi gatim pentru sotii. Pentru ca uneori sa gatesti inseamna sa iti pui imaginatia la lucru si sa folosesti ce gasesti prin frigider, iti oferim azi o reteta rapida pentru o cina gustoasa si fresh.

Pui cu sos de mustar si salata
Pui cu sos de mustar si salata
Pentru cine gatesc? Este noua serie de retete prin care ne propunem sa va dam o mana de ajutor in bucatarie. In cadrul acestei rubrici va vom prezenta retete culinare mai mult sau mai putin dificile, in functie de bucatar :) Azi gatim pentru soti.

Pui cu sos de mustar si salata e genul acela de reteta care face din orice fel de carne de pui, un adevarat deliciu rapid de preparat si potrivit pentru iubitorii de carne.

Taitei cu lapte si capsuni
Taitei cu lapte si capsuni
Pentru cine gatesc? Este noua serie de retete prin care ne propunem sa va dam o mana de ajutor in bucatarie. In cadrul acestei rubrici va vom prezenta retete culinare mai mult sau mai putin dificile, in functie de bucatar :) Taitei cu lapte si capsuni, un desert usor de primavara pe care copiii il vor devora rapid.
 
Ingrediente:
 
• 500ml lapte
• Taitei 
• 1 lingura de zahar brun
• esenta vanilie
• scortisoara
• cateva capsuni

Gulas ardelenesc
Gulas ardelenesc
Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Ferma noastra. In decembrie, promovam bucataria romaneasca iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.
 
Reţeta romaneasca ”Gulas ardelenesc” a fost oferita şi preparata de Celebration Garden şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.
 


Scaricica afumata in sos de bere neagra
Scaricica afumata in sos de bere neagra
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Ferma noastra. in decembrie, promovam bucataria romaneasca iar restaurantul partener al proiectului este Celebration Garden.
 
Reteta romaneasca ”Scaricica afumata in sos de bere neagra” a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.

Prajitura cu ricotta, nuca si miere (Ricotta Cheese Cake)
Prajitura cu ricotta, nuca si miere (Ricotta Cheese Cake)
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. in noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.
 
Reteta mediteraneana ”Prajitura cu ricotta, nuca si miere” a fost oferita si preparata de Cucina di Eleni si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. Stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.
 
Ricotta este un sortiment de branza produsa in Italia din resturile ramase din productia altor tipuri de branza (mascarpone sau provolone) sau din cheagul laptelui dupa separarea zerului, in special din zer de lapte de oaie. 

Cotletele de miel prajite
Cotletele de miel prajite
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. in noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.
 
Reteta mediteraneana ”Cotletele de miel prajite” a fost oferita şi preparata de Cucina di Eleni şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.

Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)
Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.
 
Reteta mediteraneana ”Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)” a fost oferita şi preparata de Cucina di Eleni şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.

Panna Cotta cu fructe de padure
Panna Cotta cu fructe de padure
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. in noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.
 

Bratwurst
Bratwurst
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese. Restaurantul partener care reprezinta bucataria germana este Beraria Bierhaus67.
 
Bratwurst-ii sunt o specialitate traditionala germana de carnati, fiind preparati dintr-un amestec de carne de porc, vita si condimente. Au o istorie indelungata, primul document care atesta existenta carnatilor Bratwurst in Germania dateaza din 1313 si poate fi gasit in Nuremberg.
 

Mar in foietaj
Mar in foietaj
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese. In septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Beraria Bierhaus67.
 
Reteta germana ”Mar in foietaj” a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67A.

Coasta de porc fripta la gratar
Coasta de porc fripta la gratar
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa si Casa de Vinuri Alese. In septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Beraria Bierhaus67.
 
Reteta germana ”Coasta de porc fripta la gratar” a fost oferita si preparata de Bierhaus67 si poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67.

Ciolan de porc la cuptor cu varza
Ciolan de porc la cuptor cu varza
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis, DeKassa şi Casa de Vinuri Alese. In septembrie, Restaurantul partener al proiectului este Beraria Bierhaus67.
 
Reteta germana ”Ciolan de porc la cuptor cu varza” a fost oferita şi preparata de Bierhaus67 şi poate fi degustata zilnic la Beraria Germana din str. Soldat Iancu Nicolae, nr. 67.

 

Wild Dragon
Wild Dragon
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.
 
Reteta japoneza Wild Dragon a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa si Centrul Vechi.

Fish & Shrimp
Fish & Shrimp
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.
 
Reteta japoneza ”Fish & Shrimp” a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa si Centrul Vechi.
 
Fish & Shrimp este o combinatie de creveti, somon si legume trase la tigaie.
 

Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume
Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.
 
Reteta japoneza ”Pui tras la tigaie cu sos teriyaki si legume” a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa si Centrul Vechi.
 

Islander
Islander
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.
 
Reteta japoneza Islander a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa si Centrul Vechi.

Ciolan de porc cu galuste de cartofi
Ciolan de porc cu galuste de cartofi
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.
 
Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia.

Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce
Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.

Muschiulet de vitel cu pastel de legume
Muschiulet de vitel cu pastel de legume
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.
 
Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia.

Fondue de branza
Fondue de branza
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iunie, Restaurantul partener al proiectului este Restaurant Tirol.
 
Reteta tiroleza a fost oferita si preparata de Restaurantul Tirol Sinaia si poate fi degustata zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia.

Rata Peking
Rata Peking
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In aprilie, Restaurantul partener al proiectului a fost Nan Jing.
 
Reteta chinezeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing si poate fi degustata la Petrecerea Chinezeasca ce va avea loc pe 15 mai 2014, de la ora 19.00, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, Bucuresti.

Banana in caramel
Banana in caramel
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In aprilie, Restaurantul partener al proiectului este Nan Jing
Reteta chinezeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing si poate fi degustata zilnic, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, Bucuresti.

Creveti si calamari cu legume
Creveti si calamari cu legume
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In aprilie, Restaurantul partener al proiectului este Nan Jing.
 
Reteta chinezeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing si poate fi degustata zilnic, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, Bucuresti.
 

Salata cu tofu si frunze de telina
Salata cu tofu si frunze de telina
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In aprilie, Restaurantul partener al proiectului este Nan Jing.
 
Reteta chinezeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing si poate fi degustata zilnic, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, Bucuresti.

Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado
Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito.
 
Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurantul El Torito si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Iancu Capitanu nr.30, sector 2, Bucuresti.

Pollo en mole - Pui in sos mole
Pollo en mole - Pui in sos mole
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito.
 
Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurantul El Torito si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Iancu Capitanu nr.30, sector 2, Bucuresti.

Salata de Nopal
Salata de Nopal
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito.
 
Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurantul El Torito si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Iancu Capitanu nr.30, sector 2, Bucuresti.

Guacamole
Guacamole
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito.
 
Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurant El Torito si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Iancu Capitanu nr., Bucuresti.

Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin
Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul Il Corso.
 
Reteta italiana a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso si poate fi degustata  27 februarie 2014, de la ora 19, cu 30% reducere, in cadrul restaurantului din Str. Alexandru Constantinescu nr. 1, Bucuresti, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).

Risotto al negro di seppie
Risotto al negro di seppie
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul Il Corso.

Tagliatelle
Tagliatelle
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul Il Corso.
 
Reteta italiana a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Alexandru Constantinescu nr. 1, Bucuresti, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).

Ton Tataki cu piure de brocoli
Ton Tataki cu piure de brocoli
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul Il Corso.
 
Reteta italiana a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str.Alexandru Constantinescu nr. 1, Bucuresti, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).

Murgh Makami - Pui in sos dulce-acrisor
Murgh Makami - Pui in sos dulce-acrisor
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis și Kotanyi Romania.
 
Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.



Branza de vaca in sos de spanac (Palak Paneer)
Branza de vaca in sos de spanac (Palak Paneer)
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotanyi Romania.
 
Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata joi, 30 ianuarie, la Petrecerea Indiana din cadrul restaurantului situat pe Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.
 


Chiftele din carne de pui in sos picant - Murgh kofla curry
Chiftele din carne de pui in sos picant - Murgh kofla curry
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului. 

Rulada de carne cu carnati
Rulada de carne cu carnati
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta traditionala ”Rulada de carne cu carnati” a fost oferita de Gelu Jilavu – Food Manager Traditii Culinare Romanesti si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
 

Salata de gogonele cu maioneza
Salata de gogonele cu maioneza
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta traditionala ”Salata de gogonele cu maioneza” a fost oferita de Complex Draganesti de Vedea si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
 

Puricei
Puricei
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Reteta traditionala ”Puricei” a fost oferita de Dolores Benezic, autor al blogului www.dollo.ro si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
 

Mancarica de conopida
Mancarica de conopida
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta traditionala ”Mancarica de conopida” a fost preparata si oferita de Mariana Robescu, in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
 

Vinete umplute
Vinete umplute
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Mamaliga cu ceapa rosie
Mamaliga cu ceapa rosie
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta traditionala  de post” Mamaliga cu ceapa rosie” a fost oferita si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”

Placinta cu verdeturi
Placinta cu verdeturi
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta traditionala ” Placinta cu verdeturi” a fost primita de la Complex Lostrita, Baia Mare (Maramures) si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Balmos ca in Maramures
Balmos ca in Maramures
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta traditionala ”Balmos ca in Maramures” a fost primita de la Complex Lostrita, Baia Mare (Maramures) si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Supa de spanac cu ochiuri romanesti
Supa de spanac cu ochiuri romanesti
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Reteta maramureseana ”Supa de spanac cu ochiuri romanesti” a fost primita de la Alina Pop, proprietar si autor al blogului Dulce si Sarat, Retete culinare ilustrate, dulci sau sarate si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Ciurligai
Ciurligai
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta maramureseana ”Ciurigai” a fost primita de la Pensiunea Ideal, Baia Mare (Maramures) si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Gimicus
Gimicus
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Gimicus” a fost primita de la Pensiunea La Bade Ioane, Comuna Bata, Judetul Arad (Crisana) si preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Tasche cu pegmez
Tasche cu pegmez
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Tasche cu pegmez” a fost oferita si preparata de Laura Laurentiu, autor si proprietar al blogului culinar Retete ca la mama.


Boi pe moare
Boi pe moare
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Boi pe moare” a fost primita de la Pensiunea La Bade Ioane, Comuna Bata, Judetul Arad (Crisana) si preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Cici cu mac
Cici cu mac
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Cici cu mac” a fost oferita si preparata de Laura Laurentiu, autor si proprietar al blogului culinar Retete ca la mama. Reteta este raspandita in mai mult de jumatate din regiunile Romaniei si poarta diferite denumiri, in functie de fiecare zona geografica: in regiunea Crisana se numeste „Cici” sau „Puturgai” – in Bihor si „Nudli” – in Arad; In Banat se numeste „Sulance”, „Tipari”, „Puce” sau „Pute”; in Ardeal, retetei i se spune „Putarlai” – in zona Cluj-Napoca si „Vutane” sau „Vutale” – in zona Sibiu; in Bucovina reteta se numeste „Cnegne” iar in Moldova si Muntenia - „Putisoare”.

 Placinta de branza fiarta in lapte
Placinta de branza fiarta in lapte
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Placinta de branza fiarta in lapte” a fost oferita si preparata de Mariana Robescu, Food Editor in Chief Revista Pap Tot.

Parjoale moldovenesti
Parjoale moldovenesti
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Parjoale moldovenesti” a fost primita de la Pensiunea Octogon, Loc. Dumbrava Rosie, Jud. Neamt (Moldova) si preparata de Casa Oprescu.

Salata de fasole verde  (Pastai prajite)
Salata de fasole verde (Pastai prajite)
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Salata de fasole verde” (numita si „Pastai prajite”) a fost oferita si preparata de Casa Oprescu.

Bors moldovenesc de fasole alba
Bors moldovenesc de fasole alba
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Bulz ciobanesc
Bulz ciobanesc
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.


Dresala
Dresala
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Dresala” provine din Moldova, zona Piatra Neamt, fiind oferita si preparata de partenerul media al proiectului, Larisa Elena Buduroes, autor si proprietar al blogului PapaBun.com. In zona Iasi se pregateste un preparat asemanator, cu numele Sarbusca, dar care contine, in plus, pastai si mazare.

Mancare de castraveti murati
Mancare de castraveti murati
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Mancare de castraveti murati” a fost oferita si preparata de Casa Oprescu.

Prajitura cu lapte acru
Prajitura cu lapte acru
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Prajitura cu lapte acru” a fost oferita si preparata de Pensiunea Casa Cartianu, din Turcinesti, Cartiu, judetul Gorj.

Ciorba de dovlecei umpluti
Ciorba de dovlecei umpluti
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ” Ciorba de dovlecei umpluti” a fost primita de la partenerul proiectului, Chef Buzu si preparata de Casa Oprescu.

Mancarea Pandurilor
Mancarea Pandurilor
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Mancarea Pandurilor” a fost oferita si preparata de Casa Oprescu.


Gulii umplute a la Steaua Dunarii
Gulii umplute a la Steaua Dunarii
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Gulii umplute” a fost primita de la Pensiunea Steaua Dunarii din Comuna Eselnita - Jud. Mehedinti (Oltenia) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai - iunie.

Tochitura ardeleneasca
Tochitura ardeleneasca
Reteta Tochitura ardeleneascaface parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Tocanita de mangalita cu varza murata
Tocanita de mangalita cu varza murata
Reteta ”Tocanita de mangalita cu varza murata” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Reteta  a fost primita de la Vila Honor, Com. Zetea, Jud. Harghita (Ardeal), a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului).


Crap unguresc
Crap unguresc
Reteta ”Crap unguresc” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta a fost primita de la Adrian Buzoianu si a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului).

Belezdruga
Belezdruga
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Belezdruga” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului).

Ceapa umpluta ca la Caransebes
Ceapa umpluta ca la Caransebes
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare românesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Ceapa umpluta ca la Caransebes” a fost primita de la Hotelul Senator din Timisoara (Banat) si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului.

Sos de rosii cu smantana
Sos de rosii cu smantana
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta ”Sos de rosii cu smantana” a fost primita de la Casa Altringen, din Banat si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului.

Clatite banatene
Clatite banatene
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fost preparata de Laura Laurentiu, partener media in cadrul proiectului. Reteta este specifica zonei Banatului.

Malai copt
Malai copt
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului. Reteta este specifica zonei Banatului.

Scordolea cu peste sarat
Scordolea cu peste sarat
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului. Reteta ”Chifteluțe din pește alb” a fost primită de la Pensiunea Casa dintre salcii din Uzlina, Tulcea.

Plachie dobrogeana
Plachie dobrogeana
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului. Reteta ”Chifteluțe din pește alb” a fost primită de la Pensiunea Cherhana din Delta Dunarii, Localitatea Crisan, Tulcea.

Chiftelute din peste alb
Chiftelute din peste alb
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului. Reteta ”Chifteluțe din pește alb” a fost primită de la Adrian Buzoianu, autorul cărții “Reţetele bunicului”.

Varza cu taitei de casa
Varza cu taitei de casa
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” de  Arpis si agentia de relatii publice, Russenart Communications si este preluata din retetarul “Retetele bunicului”, redactat de Adrian Buzoianu.

Tocinei
Tocinei
Reteta “Tocinei” face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” de Arpis si agentia de relatii publice, Russenart Communications si este primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, Judetul Suceava (Bucovina).

Pastrav cu smantana
Pastrav cu smantana
Reteta “Pastrav cu smantana“ face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” cu sprijinul Arpis si al agentiei de relatii publice, Russenart Communications si este primita de la Pensiunea Liliana, din Campulung Moldovenesc, Judetul Suceava (Bucovina).

Bors de sfecla rosie
Bors de sfecla rosie
Reteta “Bors de sfecla rosie “ face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat la restaurantul “Bucătarasul cel dibaci” de catre Arpis si agentia de relatii publice, Russenart Communications si este primita de la Pensiunea COLLADA, (proprietar: DAN CORLATAN), Localitatea Gura Humorului, Judetul Suceava (Bucovina).
 

Naan - paine cu specific indian
Naan - paine cu specific indian

Ingrediente:

 

350 g faina de grau Arpis;

1 lingurita praf de copt;

1 lingurita sare;

1 ou;

100 ml lapte;

100 ml iaurt sau smantana;

1 lingurita ulei masline Arpis;


Gnocchi cu sos de rosii
Gnocchi cu sos de rosii
Gnocchi provine din limba italiana si este denumirea generică pentru un anumit tip de galuste mici, preparate din cartofi, faina de grau si gris. Fac parte din bucataria italiana dar se gasesc in multe tari din Europa si America.

Conopida cu carne de vita
Conopida cu carne de vita
Ingrediente:
1 conopida mare;
1 kg de carne de vita;  
1 ceapa de marime medie;  
1 catel de usturoi;  
1 lingurita chimin macinat;
 Coriandru verde;  
 Ulei pentru prajit Arpis;
 Sare si piper